Deze vragen kun je stellen tijdens je sollicitatiegesprek

Categorie: Solliciteren
Auteur:
Vragen stellen sollicitatiegesprek

Het is als kandidaat belangrijk om je goed voor te bereiden op je sollicitatiegesprek. Een groot onderdeel van deze voorbereiding bestaat uit het vooraf bedenken van vragen die gesteld kunnen worden. Welke vragen kan ik verwachten en hoe ga ik hierop antwoorden? Maar zelf vragen stellen tijdens je sollicitatie is minstens zo belangrijk! Vragen stellen tijdens je sollicitatiegesprek getuigt namelijk van interesse, motivatie en een goede voorbereiding. Maar welke vragen moet je stellen?

Een goed aanknopingspunt in het bedenken van de vragen die je gaat stellen tijdens je sollicitatiegesprek is de vacature waar je op gesolliciteerd hebt. Hier staat over het algemeen niet concreet beschreven waarom er een positie open is, waarom deze niet intern is ingevuld of waar de prioriteiten op dit moment liggen. Gebruik bij het voorbereiden op de vragen die je gaat stellen thema’s waar je je aan vast kunt houden.

Voorbeeldvragen sollicitatiegesprek

Hieronder vind je een aantal voorbeeldvragen die jou kunnen helpen in de voorbereiding op je sollicitatiegesprek. Gebruik ze als leidraad en probeer vooral je eigen draai te geven aan de vragen die je wil gaan stellen.

“Waar ligt de focus van mijn team?”

Het team waarin je terechtkomt bepaalt een groot deel van je werkbeleving. Hoe groot je team is, of waar de focus ligt zijn bijvoorbeeld factoren waarop jij je moet aanpassen. Het is daarom waardevol om informatie over je team te krijgen tijdens je sollicitatiegesprek. Denk ook aan de targets van het team en hoe vaak deze over het algemeen gehaald worden. Wat is mijn rol binnen het team? Hoeveel vrijheid heb ik in het bepalen van prioriteiten, doelen en deadlines? – waardevolle informatie!

“Hoe ziet een dag/week eruit in deze functie?”

Het inhoudelijke deel van de functie waar je op solliciteert is ook van belang om ter sprake te brengen tijdens het sollicitatiegesprek. Natuurlijk zijn er weinig banen waarin je dag in dag uit hetzelfde doet – gelukkig – maar het kan fijn zijn om een beeld te krijgen van je verschillende taken en bezigheden. Daarnaast kun je vragen of er ruimte is voor begeleiding of trainingen en of hier een opleidingsbudget voor beschikbaar is. Zijn er voorbeelden van projecten waar jij je zoal mee bezig gaat houden?

Vragen stellen sollicitatiegesprek

“Hoe is de managementstijl het best te omschrijven?”

Onthoud bij het bedenken van de vragen die je wil stellen een aantal sleutelelementen; goede vragen stellen en interesse tonen bij een sollicitatiegesprek zijn manieren om indirect jouw kwaliteiten te benadrukken. Een inhoudelijke vraag gericht aan de manager kan aangeven dat je bekend bent met het jargon, de werkstijl en de verschillende functies. Daarnaast is het voor jou natuurlijk ook belangrijk om te weten in welke situatie je terechtkomt. Hoe worden mijn prestaties gemeten? Wat zijn eigenschappen die gewaardeerd worden in werknemers? Op deze manier toon je niet alleen interesse in de baan of het bedrijf, je laat ook zien dat je weet wat belangrijk is en hoe je hieraan bij zou kunnen dragen.

“Hoe ziet de rest van het sollicitatieproces eruit?”

Op de vraag of jij nog vragen hebt, die ongetwijfeld gaat komen, is het antwoord hopelijk ‘ja’. Toekomstige werkgevers zullen voornamelijk gericht zijn op hoe jij een aanvulling kunt zijn op het bedrijf. Daarom is het voor jou belangrijk om te bedenken hoe het bedrijf/de functie een aanvulling kan zijn op jouw carrièrebeeld. Past de functie bij mij? Stel daarom vragen die voor jou belangrijk zijn: wanneer krijg ik feedback, hoeveel kandidaten zijn er en wat is de tijdsspanne?

Actief vragen stellen tijdens je sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding op het vragen stellen tijdens je sollicitatiegesprek kan jouw stresslevel flink naar beneden halen, waarbij je vóór het sollicitatiegesprek stilstaat bij de elementen die jij belangrijk vindt en die je graag wil gebruiken. Zorg er ook voor dat je geen vragen stelt waarvan je het antwoord op de website van het bedrijf had kunnen vinden! Met originele vragen kom je geïnteresseerd en professioneel over, waardoor je jouw kansen zeker vergroot!

Vond je dit artikel leuk? Geef Sara de Rouw een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.