Eindelijk: er komt nu ook een paksoi-emoji

Het is weer zo ver: er komen nieuwe emoji aan. 70 stuks maar liefst. In de nieuwste betaversie van iOS 12.1 zijn de nieuwe karakters toegevoegd.

Hè hè, eindelijk

Het werd al eerder aangekondigd, maar de daadwerkelijke komst liet nog even op zich wachten. De emoji zouden in de iOS 12 geplaatst worden, maar dat ging uiteindelijk niet door. Dat ze in de nieuwste betaversie van iOS 12.1 zijn ingevoegd staat wel vast. De nieuwe karakters zijn gebaseerd op de unicode 11-standaard dus als het goed is zijn ze binnenkort ook op Android en Windows te bezichtigen.

Een feesthoed, een wandelschoen en paksoi

En dan nu het belangrijkste: welke geniale creaties hebben ze deze keer weten te maken? Uiteraard hebben ze de standaard ‘gele poppetjes’ aangevuld, met onder andere: een poppetje met een feesthoedje, een poppetje met hartjes om zich heen en een poppetje met verdrietige puppie-oogjes. Daarnaast hebben ze de soorten ‘gewone mensen-emoji’ uitgebreid met onder andere roodharigen en afro-kapsels. Maar ze zijn weer het meest losgegaan op het gebied van dieren, sport en eten.

Zo hebben ze een frisbee, lacrosse stick, en skateboard toegevoegd. Ze hebben de etenswaren aangevuld met een bagel, muffin, mango en de geliefde paksoi. En aan ons dierenrijk kunnen we nu ook een papegaai, een pauw, een kreeft en een kangoeroe toevoegen. Verder kunnen we onze app-vrienden binnenkort verblijden met een magneet, een wandelschoen en een laboratoriumjas. Eindelijk, we dachten dat deze dag nooit zou komen.

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.