Binnenkort geen Shazam meer?

Gebruik jij de app ook zo vaak? Je bent ergens buiten de deur en hoort ineens een heel goed nummer waarvan je meteen wil weten hoe het heet. Of je hoort een nummer dat je al wel eerder hebt gehoord maar je bent vergeten van welke artiest het ook alweer is. Shazam biedt dé uitkomst op deze momenten. Niet voor niets wordt de app elke maand door meer dan 100 miljoen mensen gebruikt. Ook niet voor niets dus dat Apple deze app maar al te graag wou overnemen.

Reclame wordt verwijderd

Gisteren werd bekend gemaakt dat de overname rond is. Apple is vanaf nu trotse eigenaar van de populaire muziekherkenningsapp. Er is nog niet bekend gemaakt wat er vanaf nu met de app zal gebeuren, behalve dat de advertenties uit de app worden verwijderd. Dit doen ze zodat gebruikers dan ‘ongestoord’ van de dienst gebruik kunnen maken. Goeie zaak, Apple!

Blijft Shazam bestaan?

Misschien wel een beetje té goed. Wat zijn ze van plan? Er is nog geen woord over gerept maar de kans bestaat dat ervoor gekozen gaat worden om Shazam tijdelijk offline te zetten. Dit gebeurde ook met eerdere overnames van Apple, die dan een tijdje later weer terugkomen onder Apples eigen naam. Of ze kiezen ervoor om helemaal te stoppen met de app, maar de muziekherkenningsdienst terug te laten komen als nieuwe functie van de iPhone / iPad.

Voorlopig blijven gebruiken

Afwachten dus wat er met Shazam gaat gebeuren. Voorlopig kunnen we er in ieder geval nog volop gebruik van maken. Advertentievrij zelfs!

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.