Gadgets voor op het water: heb jij ze al?

Categorie: Lifestyle
Yacht on water

Ben jij de gelukkige eigenaar van een boot? Met deze weersomstandigheden is dat in ieder geval niet verkeerd. Voor iedereen die graag geniet van het leven op water is een boot huren ook nog een goede optie. Tegenwoordig kan dit ook al tegen een scherpe prijs via de website Barqo, een soort Airbnb voor boten.

Waterdicht geluid

Om te voorkomen dat iedereen zeemansliederen aan het zingen is aan boord, zorg jij voor een setje waterdichte speakers! Mocht je nou een rondje door de grachten aan het maken zijn, pas dan wel op dat je het geluid niet te hard zet want de boetes kunnen oplopen tot 140 euro in de Amsterdamse grachten.

IJskoude drankjes

Heb je opbergruimte over? Dan kun je compressor koelunits in je eigen sloep inbouwen. Het is wel belangrijk dat je de ruimte goed isoleert, maar dan kun jij deze zomer genieten van ijskoude drankjes aan boord. Dit koelsysteem heeft een compressor koelaggregaat en verdamper en is zeer eenvoudig in te bouwen!
En wil je niet te veel geld uitgeven, maar wel koude drankjes? Dan is de drijvende koelbox misschien meer wat voor jou!

Always connected

Ben je heerlijk aan het dobberen in het midden van de oceaan, maar wil je toch even je familie bellen om te zeggen dat het goed met je gaat? Tegenwoordig kan dit dankzij het zogeheten maritieme netwerk! Jouw telefoon schakelt na ongeveer 10 kilometer van de kust te zijn verwijdert over naar een zendmast op de boot. Je krijgt dan een SMS van je provider om te laten weten dat je op een satellietnetwerk zit en wat de kosten daarvan zijn. Ben je op een cruiseschip? Dan kun je een internetpakket via WiFi nemen.

Fish in tub

Hengelen

Wil je goed voorbereid vissen? Met een fishfinder kun jij veel tijd besparen met het uitzoeken voor een geschikte locatie. Bij het aanschaffen van een fishfinder is het belangrijk dat je goed let op het display. Hoe geavanceerder het scherm, hoe meer details je kunt zien. En wie weet sluit jij je dagje varen dan wel af met een overheerlijke barbecue!

Nooit meer je sleutels kwijt

En misschien wel de meest praktische van allemaal: de Key Buoy. Wanneer je (per ongeluk) je sleutels met daaraan de Key Buoy in het water laat vallen, wordt er een mechanisme geactiveerd die een 47cm lange luchtbuis automatisch opblaast. Binnen 60 seconden heb jij je sleutels weer terug!

 

Wat zijn jouw gouden tips voor een dagje varen? Deel ze met ons!

Vond je dit artikel leuk? Geef Michelle Gelderman een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.