Programmeertaal? Dit is wat jouw favoriete taal zegt over jou!

Categorie: Op de werkvloer
Auteur:
Programmeertaal en karakter

Welke programmeertaal je als eerst leert hangt misschien af van welke studie of opleiding je doet, of welke taal ze op je werk gebruiken. Maar welke programmeertaal uiteindelijk je favoriet is zou zomaar eens bepaald kunnen zijn door je karakter.

C en C++ - Serieus of knettergek

Developers die het liefst de programmeertaal C of C++ gebruiken, worden gezien als de meest serieuze developers. Zij hebben namelijk de discipline om een van de meest gecompliceerde programmeertalen onder de knie te krijgen. Er zijn echter ook mensen die C of C++ developers niet als ‘serieus’ zien, maar eerder als ‘knettergek’.

Python - Broekie of efficiënt

Python staat ook wel bekend als een redelijk makkelijk te leren programmeertaal. Als je aangeeft dat je het liefst werkt met Python word je daarom ook al snel als ‘broekie’ gezien. Aan de andere kant is het ook bekend van de programmeertaal dat deze een uitgebreide Standard Library heeft, waardoor je eindeloos veel mogelijkheden hebt die je door het gemak van de taal relatief snel kunt toepassen. Liefhebbers van Python zouden daarom ook gezien kunnen worden als efficiënte developers.

JavaScript - Omslachtig of doorzetters

Onlangs werd de grappig bedoelde opmerking gemaakt dat JavaScript developers geweldige probleemoplossers zijn, omdat ze zoveel hebben kunnen oefenen. Regelmatig wordt de taal omschreven als omslachtig of inefficiënt. Programmeurs die het liefst deze programmeertaal gebruiken kunnen daarom ook wel gezien worden als doorzetters. De taal is misschien niet de makkelijkste, maar daaruit blijkt wel dat liefhebbers van deze taal geen opgevers zijn.

Ruby - Ongeduldig of streber

Ruby developers hebben de reputatie dat ze heel goed zijn in het snel bouwen en realiseren van apps, maar een stuk minder in het onderhouden ervan. Ze worden daarom ook wel gezien als ongeduldig, omdat ze niet snel langere tijd aan dezelfde app zullen werken. Aan de andere kant geeft dat ook aan dat Ruby programmeurs graag snel verder willen en zo snel mogelijk alles af willen hebben. Echte strebers dus!

Ruby programmeertaal

PHP - Waaghals of ambitieus

PHP wordt in de wereld van developers niet altijd even serieus genomen. De programmeertaal heeft de reputatie nogal onzeker en inconsequent te zijn. Developers die graag deze programmeertaal gebruiken zijn dan ook flinke waaghalzen. Toch is PHP wel de programmeertaal die door de grootste platformen (Facebook, Wikipedia) gebruikt wordt. Werken met een ‘inconsequente en onzekere’ programmeertaal aan grote projecten straalt dan ook een flinke dosis ambitie uit.

Java - Saai of slim

De Javanen worden vaak bestempeld als behoorlijk saai. Java is de programmeertaal die over de hele wereld het meest gebruikt wordt. Developers die graag met deze taal werken kunnen daar dan ook uren over vertellen, wat niet altijd even spannend is voor de luisteraar. Toch valt er best wat voor te zeggen om Java als favoriete programmeertaal te hebben. Het is niet voor niets een van de meest gebruikte programmeertalen. Slimme keus dus!

Welke programmeertaal past bij jou?

De beschrijvingen van de bovenstaande programmeertalen zijn wellicht een beetje kort door de bocht. En voor iedere programmeertaal valt wel iets te zeggen. Kies daarom vooral de programmeertaal waar jij het meest potentie in ziet en die jou het beste ligt. Dan weet je zeker dat je een programmeertaal hebt die bij jou past – ongeacht je karakter.

Een programmeertaal leren?

Wil jij een programmeertaal leren die vrij makkelijk is? Kies dan voor Python. In deze blog lees je alles over het leren van Python.

Vond je dit artikel leuk? Geef een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.