Ben jij goed in Fortnite? Dan wil het Britse leger jou graag hebben!

Categorie: Lifestyle
Game - Fortnite spelers in het leger

Het is een van de populairste videogames ter wereld. Fortnite. Meer dan 200 miljoen mensen zijn actieve spelers van deze game. Naast dat het enorm vermakelijk -en ook behoorlijk verslavend- is om te spelen, kun je er nu ook je carrière mee starten.

Fortnite wat?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je de hype toch gemist hebben dan is dit een korte omschrijving van het spel. Fortnite, of in z’n volledige naam Fortnite: Battle Royale, is niet ingewikkeld. Het komt erop neer dat een grote groep spelers bij elkaar wordt gezet en met elkaar moet strijden totdat er nog maar één speler over is. Dit speelt zich af op een groot eiland waar diverse wapens en andere objecten verstopt liggen.

Het succes

Het spelconcept is dus behoorlijk simpel, maar dat maakt het spel niet minder populair. Spelers van alle leeftijden over de hele wereld zijn fan van de videogame. Maar wat maakt Fortnite nou tot zo’n succes? Allereerst is het aantrekkelijk dat je de game met of tegen je vrienden kunt spelen. Daarnaast is het geen spel dat je van A tot Z speelt tot het verhaaltje uit is. Je kunt het op veel verschillende manieren spelen en elk potje is weer anders.

Leger vraagt om spelers

Speel jij de game nou ook dagelijks en schaar jij jezelf inmiddels tot een van de betere spelers? Dan is dat voor het Britse leger reden genoeg om jou te zien als geschikte kandidaat. Het leger uit het Verenigd Koninkrijk lanceerde onlangs een campagne waarmee ze een poging doen om gamers van Fortnite maar ook Call of Duty te werven. Met de advertenties willen ze 16- tot 25-jarige gamers ervan overtuigen dat zij in huis hebben wat nodig is om het leger te dienen.

Think about it

Natuurlijk is een baan in het leger niet vergelijkbaar met een potje Fortnite, maar gevoel voor technologie en gedrevenheid om een game uit te spelen en te winnen zijn wel bij uitstek eigenschappen die van pas komen. Bezit jij deze eigenschappen? Dan kan het geen kwaad om er op z’n minst eens over na te denken.

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.