Goede voorwaarden als goede voornemens?

Goede voornemens 2019

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Je hebt ongetwijfeld in de laatste dagen/weken nagedacht over hoe jouw 2018 eruitzag. Wat was er top? En wat kon er misschien nog beter? Wil je je vrienden graag vaker zien? Of ga je op zoek naar een nieuwe baan? En in dat laatste geval: hoe zien jouw ideale arbeidsvoorwaarden eruit?

Primaire arbeidsvoorwaarden

Voor veel mensen zijn de primaire arbeidsvoorwaarden nog altijd de belangrijkste voorwaarden. Onder primair verstaan we de basisvoorwaarden als functie, salaris en het aantal werkuren. De functie en het aantal uren zijn vaak geen geheim. Deze zijn meestal al in de vacature te vinden. Het salaris daarentegen is iets minder transparant. Dit komt vaak pas ter sprake in een persoonlijk gesprek en dan meestal ook niet het eerste gesprek. Uiteraard ga je hierin voor het hoogst haalbare. Een consultant of bemiddelaar kan je hierbij helpen.

Denk wel goed na voordat je ‘nee’ zegt tegen een baan omdat ze je niet het salaris bieden dat jij graag wil. Het kan best zijn dat je binnen een jaar omhoog kunt klimmen. En anders kan het ook de moeite waard zijn om te kijken of je iets kunt compenseren met de secundaire voorwaarden.

Omhoog klimmen

Secundaire arbeidsvoorwaarden – niet bespreekbaar

Niet alle secundaire voorwaarden zijn bespreekbaar of onderhandelbaar. Sommige zaken zijn nou eenmaal op een bepaalde manier vastgesteld en gelden voor iedereen hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan pensioenregeling of 13e maand. Dit zijn factoren die voor iedereen gelden en waar ook niet veel aan te veranderen is. Het zou niet realistisch zijn als de ene collega wel pensioen opbouwt en de ander niet.

Vaak zijn deze voorwaarden ook opgenomen in een collectieve arbeidsovereenkomst, oftewel de cao. Wanneer het bedrijf waar jij werkt of zelfs de hele sector waarin je werkt onder een cao valt, gelden de bijbehorende arbeidsvoorwaarden die hierin staan ook voor het hele bedrijf of de hele branche. Dit maakt het moeilijker om hierover in onderhandeling te gaan, maar niet onmogelijk. De voorwaarden die in de cao staan zijn namelijk het minimale dat een werkgever moet bieden, maar zeker niet het maximale.

Secundaire arbeidsvoorwaarden – wel bespreekbaar

Zoals gezegd zijn zaken als pensioen of een 13e maand moeilijk bespreekbaar, omdat deze factoren logischerwijs voor iedere werknemer hetzelfde zijn. Toch zijn er ook secundaire zaken waarover wel te praten valt. Thuiswerken, vakantiedagen, reiskosten en opleidingsmogelijkheden zijn allemaal aspecten waarover jij zelf afspraken kunt maken met je baas of leidinggevende.

Dat wil overigens niet zeggen dat het ook altijd zal lukken om jouw wensen te realiseren. Een werkgever heeft het recht om zich aan de voorwaarden zoals die in de cao staan te houden. Zorg daarom dat je goed weet wat je vraagt maar ook waarom je dit vraagt. Eis niet alleen meer vakantiedagen omdat je dat lekker vindt, maar zorg ervoor dat je kunt aantonen waarom dit jouw kwaliteit en productiviteit op het werk zal verhogen.

Extra vakantiedagen

Wat is het meest belangrijk?

Als laatst willen we je meegeven dat de tastbare primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vaak niet het belangrijkst zijn. Een fijne werksfeer met leuke collega’s heeft veel meer invloed op jouw werkplezier dan die paar honderd euro of paar vakantiedagen extra. Probeer dus geen keuzes te maken op basis van wat je wel of niet ontvangt maar kijk ook verder dan dat. Je zit ten slotte het overgrote deel van de week op je werk, dus kun je maar beter zorgen dat je het daar ook naar je zin hebt.

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.