Interview met JouwICT-medewerker Hendrik van der Woude

Onze business developer en carrière-expert Hendrik heeft vorige week een kandidaat blij mogen maken met een nieuwe baan. En daarmee dus ook een klant met een nieuwe werknemer. Hij was erbij toen ICT-specialist Randy Veldhuizen zijn contract bij het bedrijf kwam tekenen. Wij vroegen hem hoe het proces tot dat moment was verlopen.

Je bent onlangs op bezoek geweest bij een van je klanten ‘Brein’. Wat is dit voor organisatie?

Brein is een ontzettend leuke club, gevestigd in Haaksbergen. Het is een softwareontwikkelaar en ICT-dienstverlener die producten en diensten levert aan onder andere de overheid en maatschappelijke organisaties. Oplossingen aanleveren in plaats van systemen, dat is hun missie. Lekker positief dus. Brein is nog niet zo lang een klant van ons (pas sinds september), maar het contact dat we tot nu toe gehad hebben was altijd prettig.

Je werkt dus nog maar kort samen met de organisatie en hebt ze binnen een paar weken al blij gemaakt met een geschikte kandidaat. Hoe heb je dit aangepakt?

Het verliep eigenlijk heel soepel. Een van mijn collega’s uit ons team van zoekspecialisten had Randy gevonden en hier contact mee opgenomen. Uit hun gesprek bleek al snel dat het een ambitieuze kandidaat was en naar aanleiding daarvan legde mijn collega hem aan mij voor. Samen hebben we toen gekeken waar Randy goed zou passen en toen kwamen we eigenlijk al heel snel uit bij Brein.

Wat zorgde er dan voor dat je dacht dat dat een goede match zou zijn?

De vaardigheden die Randy had kwamen overeen met de skills die gevraagd werden voor de functie bij Brein. Daarnaast was ik er door het vele contact dat ik met de organisatie had, achter gekomen dat ze iemand zochten die naast de support-kant ook interesse had in het ontwikkelen van de software. Van Randy wist ik dat hij heel graag wat meer richting de kant van programmeur wilde, dus toen was de link snel gelegd.

En hoe verliep het proces toen verder?

Nadat ik zowel Randy als Brein had geïnformeerd over de mogelijke match, kon Randy niet veel later op eerste gesprek komen. Hier bleek dat er een goede klik was, dus vervolgens kwam de organisatie ook meteen met een aanbieding. Hierop volgde een tweede gesprek waarin de laatste zaken doorgenomen werden en in no-time was alles rond. Op een woensdag heeft hij zijn contract getekend en een week later op maandag is hij gestart.

Goed bezig! Daar is het JouwICTvacature natuurlijk allemaal om te doen: kandidaat blij, klant blij, wij blij.

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.