5x de leukste kerstactiviteiten met je collega’s

Categorie: Op de werkvloer

Zit je in de feestcommissie van je werk en heb je nog geen flauw idee wat je dit jaar als kerstactiviteit moet gaan doen? Of is er helemaal geen feestcommissie maar wil je je collega’s toch graag verrassen met een leuk uitje zoals een kerstborrel of een kerstfeest? Wij hebben de leukste activiteiten voor je op een rij gezet.

1. Ouderwetse kerstborrel

Je kunt allerlei spectaculaire dingen verzinnen, maar uiteindelijk valt een ouderwetse kerstborrel bij iedereen altijd in de smaak. Zet statafels neer, steek de kaarsjes aan, hang hier en daar nog een kerstslinger op én -niet onbelangrijk- zorg voor voldoende drank en spijs. In principe zijn dit de basiselementen voor een geslaagde kerstborrel.

Kerstborrel

Om ervoor te zorgen dat het niet te veel op een normale vrijmibo lijkt kun je natuurlijk nog wat aspecten toevoegen. Het is sowieso een aanrader om de regel in te stellen dat er niet over werk gepraat mag worden. Bespreek in plaats daarvan met je collega’s wat hun plannen zijn met de feestdagen en of ze nog goede voornemens hebben. Daarnaast zou je natuurlijk een dresscode kunnen instellen, kerstmuziek kunnen draaien en wellicht zijn er zelfs nog leuke kerstspelletjes die je kunt spelen.

2. Zelfgemaakt diner

Als je het niet zo ziet zitten om weer een zoveelste zuipfestijn te houden kun je er ook voor kiezen om het wat chiquer aan te pakken door een uitgebreid kerstdiner te organiseren. Afhankelijk van de grootte van je kantoor of afdeling zou dit nog wel eens een dure bedoening kunnen worden. Dus het kan een goede en vooral ook leuke oplossing zijn om alles zelf te regelen.

Maak groepen met mensen die normaal niet veel met elkaar samenwerken en geef elke groep een eigen taak. Verdeel bijvoorbeeld de gerechten, laat een groep de tafel dekken en decoreren en zorg dat een andere groep passende wijnen uitzoekt. Misschien wel handig om de taken te verdelen via een loting, want er is vast geen groep te vinden die zich vrijwillig aanbiedt om de afwas te doen.

3. Actieve Santa Run

Als je niet zoveel zin hebt om alleen maar te eten en drinken –dit ga je ten slotte beide kerstdagen ook al doen met je (schoon)familie- kun je het ook over een andere boeg gooien en er een actieve middag/avond van maken. Zoek bijvoorbeeld op wanneer er een Santa Run bij jou in de buurt is en geef jezelf en je collega’s hiervoor op. Of organiseer er gewoon zelf een.

Santa Run

Bestel een paar goedkope kerstpakken (of alleen mutsen om het betaalbaar te houden) en zet het op een lopen met z’n allen. Uiteraard kun je hierna altijd nog als beloning een borreltje voor iedereen inschenken.

4. Kersttruien knutselen

Het thema ‘foute kersttrui’ valt bij veel mensen wel in goede aarde. Maar wat ga je doen in deze foute kersttrui? Juist: eten en drinken. Je kunt er in plaats daarvan ook voor kiezen om collega’s niet te vragen een foute kersttrui te dragen, maar om er eentje te maken. Bestel bij de groothandel een aantal goedkope rode truien, wat bolletjes katoen, lappen vilt en glitters en zet iedereen aan de knutsel. Je kunt zelfs nog een prijs uitreiken aan degene die de meest foute kersttrui weet te maken.

5. Kerstkaraoke

Rond de kerst word je al snel doodgegooid met continu dezelfde kerstnummers. Dit kan op een gegeven moment irritant worden, maar het zorgt er wel voor dat iedereen deze nummers kent. Perfect voor karaoke dus!

Kerstkaraoke

Deze activiteit gaat overigens wel het beste in combinatie met een kerstborrel, want de kans is groot dat je collega’s na een glaasje hun schaamte iets meer opzij weten te zetten. En dan rest er natuurlijk nog maar één vraag: wie waagt zich het eerst aan de all-time favourite van Mariah Carey?

Ho-ho-ho-havefun!

Met deze inspiratie moet het vast lukken om iets leuks te organiseren. En mochten je collega’s er nou echt niet op zitten te wachten, dan kun je het altijd nog bij je familie voorstellen. Have fun!

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.