Luister jij al naar IT?

Misschien luister jij in de trein, je bed of ergens anders. Mocht je dit nog niet doen, dan gaat er nu toch wel een wereld voor je open: de podcast! De term ‘podcast’ dook op in 2004 toen journalist Ben Hammersley de nieuwe uitzendtechniek beschreef, en inmiddels schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Een podcast is een soort on demand radioprogramma. Het is als audiobestand te vinden op internet en je kunt het op je computer of smartphone (gratis) beluisteren. 

Het fijne is dat er voor ieder wat wils is, dus ook voor IT-ers die op de hoogte willen blijven van alles op tech-gebied. Onderstaand hebben wij alvast een aantal tech-podcasts voor jou op een rijtje gezet!

De Appels en Peren Show

De Appels en Peren Show is een Nederlandstalige podcast waarin Reinier Ladan en Wietse Hage met elkaar praten over technologie, gadgets, media en hoe die dingen de wereld kunnen veranderen. Het format is meestal hetzelfde, Reinier belt Wietse op via Skype, het gesprek begint en ze hebben geen gasten die meepraten. De laatste aflevering gaat over of je het nieuws wel of niet moet volgen en ze duiken met AI de diepte in over wat ‘een Europeaan’ nou eigenlijk is. 

TechSnacks

De TechSnacks Podcast wordt gemaakt door Raymon Mens en Maarten van Woerkom. Maarten heeft een bijna overdreven interesse in tech, gadgets, innovatie en diens maatschappelijke gevolgen. Raymon weet alles van Apple en is in het dagelijks leven hoofdredacteur van de onemorething.nl. In de laatste aflevering, ‘Algoritmes en apps’, gaan zij in op: gevaren van algoritmes bij de overheid, het einde van adblockers in Chrome, App Store-perikelen en het beste van Computer 2019.

Klik hier om de podcast te beluisteren!

BNR Digitaal

BNR Digitaal gaat over alles wat maken heeft met digitalisering. Presentator Herbert Blankesteijn schakelt tussen internet, computer en telefonie. Hij ontvangt diverse tech-insiders en snijdt hot topics aan zoals the Internet of Things, cybersecurity, digital transformation, gaming, apps, drones, robotica en digitaal geld. In zijn laatste aflevering praat hij over hoe de overheid met honeypots lekke IoT-apparaten laat opsporen.

Het programma wordt elke woensdag van 15:00 tot 15:30 uur live uitgezonden, of is via de link te beluisteren. 

Tech45

Tech45 is een wekelijkse Nederlandstalige podcast over technologie afkomstig uit Vlaanderen en Nederland. Elke aflevering ontvangt host Maarten Hendrikx via een Skype-gesprek enkele leden van het Tech45-panel en behandelt het laatste technologie-nieuws en trends. De laatste podcast gaat over ‘een grote anarchistische teringzooi in je pc-kast’. 

Ben jij al nieuwsgierig? Luister dan via deze link naar de podcast.

Vijfhart IT-opleidingen

In deze podcast praten IT-experts over uiteenlopende vraagstukken die je tegen kunt komen tijdens de digitale transformatie binnen jouw bedrijf. In de laatste aflevering praten zij je bij over ontwikkelingen op het gebied van Big Data, Cloud en Data Science. 

Vaak zijn deze podcast ook te vinden via Apple Podcasts en iTunes, Spotify, YouTube en Soundcloud. Mocht jij zelf nog een podcast willen aanraden, laat dan een bericht achter in de comments.

Vond je dit artikel leuk? Geef Michelle Gelderman een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.