Mobile World Congress 2019

In februari was de beurt aan Barcelona, maar dit weekend is het zover in Shanghai: het Mobile World Congress (MWC). Drie dagen lang worden de nieuwste technologieën (5G, IoT, AI, Big Data) en meest innovatieve producten van over de hele wereld getoond. Met meer dan 500 exposanten en 60.000 bezoekers is dit hét telecomevenement van Azië.

Wellicht weet jij na het lezen van dit artikel of jij ook een ticket naar Shanghai wil boeken voor de MWC 2020. 

Chinese opmars

Samsung en Apple mogen wel oppassen, want de Chinese smartphones lijken Europa te gaan veroveren. Naast Huawei zijn ook de Chinese merken Xiaomi, Oppo, OnePlus en Vivo steeds populairder bij de consument. De telefoons zijn
scherper geprijsd en presteren vaak beter dan die van de concurrent. De batterij van het toptoestel van Huawei gaat bijvoorbeeld langer mee dan die van Samsung.

De technologische ontwikkelingen binnen de telecom volgen elkaar razendsnel op en bieden steeds meer mogelijkheden om aan ieders gemakken te voldoen. OPPO presenteert dan ook zijn Under-Screen Camera (USC) en MeshTalk tijdens de MWC.

USC

Eerder maakte OPPO bekend in een tweet dat USC eraan zat te komen. Het is de nieuwste innovatie die gebruikers een fullscreen display-oplossing biedt door de voorcamera en het scherm te integreren. USC beschikt over een aangepaste cameramodule die meer licht vangt en tegelijkertijd gebruik maakt van geoptimaliseerde algoritmes en AI-learning om de cameraprestaties te verbeteren.

“Smartphones bieden tegenwoordig steeds meer functionaliteit om aan de wens van de consument te kunnen voldoen. Van waterdruppel notch tot aan breedbeeldschermen en van pop up camera’s tot aan de vandaag aangekondigde OPPO USC. We hebben gezocht naar het beste evenwicht tussen dun en licht, in combinatie met een volledig scherm. Met OPPO USC kunnen we consumenten nu de ultieme breedbeeldervaring bieden”, aldus Qiao Jiadong.

Tegen The Verge zegt OPPO dat de beeldkwaliteit minder is, maar door een module die extra licht opvangt proberen zij dit zoveel mogelijk te beperken zodat de kwaliteit vergelijkbaar is met de andere telefoons.

MeshTalk-technologie

OPPO’s MeshTalk-technologie maakt communicatie mogelijk zonder mobiele netwerken, WiFi of bluetooth binnen een straal van 3 km. Groepschatfuncties zijn toegankelijk via een ad-hoc LAN (Local Area Network) en het communicatiebereik wordt via signaalrelais uitgebreid. De communicatiechipset die OPPA heeft gemaakt, moet naast decentralisatie, lager stroomverbruik en langere afstanden mogelijk maken.

Behalve de introductie van de twee nieuwe technologieën heeft OPPO ook de nieuwste ontwikkelingen in 5G en IoT gepresenteerd. OPPO Reno 5G kan grootschalige mobiele games via een 5G-netwerk in de cloud laden, zodat gebruikers kunnen genieten van 5G cloud-gaming.

Vivo AR Glass

Vivo is misschien iets minder bekend, maar blijft zeker niet onopgemerkt tijdens de MCW. Vivo laat dit weekend namelijk zijn augmented reality-bril zien! De Vivo AR Glass is een headset met een dubbel transparant beeldscherm. De bril wordt gekoppeld aan de Vivo 5G-smartphone, die het bedrijf later deze week aankondigt.

 

MWC 2020

Klinkt dit als een evenement waar je volgend jaar ook bij wilt zijn? Er zijn verschillende passen te verkrijgen. Een zogenoemde Experience Pass is gratis, maar als je de hele beleving inclusief presentaties en netwerkgesprekken wilt meekrijgen betaal je 1.850 dollar.

En mocht Shanghai toch net iets te ver zijn, is Barcelona zeker een aanrader!

Vond je dit artikel leuk? Geef Michelle Gelderman een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.