Deze tech events wil je in 2024 echt bezoeken

Categorie: Inspiratie Lifestyle
Auteur:
Tech events in Nederland

De wereld van tech is constant in beweging en verrast ons keer op keer met nieuwe trends, innovaties en optimalisaties. De ontwikkelingen op het gebied van o.a. AI, VR, blockchain, big data en duurzame technologie gaan sneller dan ooit. Gelukkig zijn er genoeg beurzen waarop we deze ontwikkelingen kunnen volgen en bewonderen. Wij hebben de meest interessante beurzen hieronder voor je op een rijtje gezet.

Groot Europees event

In de RAI in Amsterdam vindt op 1 en 2 oktober één van de grootste tech events van Europa plaats. Alle hallen zijn hiervoor gevuld en onderverdeeld in 6 categorieën:

In welk aspect van de technologische ontwikkelingen je ook geïnteresseerd bent, er zit vast iets voor je bij. Twee dagen lang zijn er sprekers vanuit heel Europa, die vertellen over hun expertise. De topics die op dit event behandeld worden zijn eindeloos. Een greep uit de verzameling is: AI tegen hackers, data quality management, cloud security en de toekomst van connectiviteit, digitale transformatie, smart manufacturing, cloud computing, robotic process automation en Web 3.0. Wil je hierbij zijn? Registreer je nu op de website en word op de hoogte gehouden per mail.

Alles over de future

Een andere grote naam op het gebied van tech events is: Future Tech 2024 [the Microsoft technologies & .NET conference]. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een conferentie voor developers, architects en experts om zich te verdiepen in onderwerpen rondom .NET-technologieën als cloud, DevOps, security en meer. Het doel van de conferentie is dan ook met name het delen van beschikbare kennis, ideeën en know-how over de nieuwste Microsoft-technieken. Ook hierbij ligt de focus op hot topics als VR, AR, IoT, machine learning en AI. Is dit echt iets voor jou? Het event is 17 april, dus koop snel je kaarten.

Tech evenementen

De perfecte conferentie voor developers

Op 5 en 6 juni is de grootste developer en engineering conferentie van Europa: Developerweek Europe. Uiteenlopende vraagstukken en onderwerpen worden besproken: van AI en machine learning, DevOps en security tot cloud computing en API. De hele conferentie vindt online plaats en trekt dan ook developers, engineers en andere techliefhebbers vanuit heel Europa aan. Je kunt netwerken, workshops bekijken, meedoen aan de online hackathon en nog veel meer. Er komen ruim 100 sprekers langs van organisaties als H&M, Microsoft, Coosto en Flixbus. En alles kun je dus ontspannen vanaf de bank volgen of samen met je collega’s op kantoor.

To do 2024

Er is dus genoeg mogelijk aan conferenties en evenementen in 2024 voor zowel developers als hobby-techliefhebbers. Heb je een werkgever die het belangrijk vindt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen? Of wil je zelf graag bijhouden wat er zoal speelt in jouw vakgebied? Bezoek dit jaar dan zeker één van deze events.

Vond je dit artikel leuk? Geef een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.