Deze Tech events wil je in 2019 echt bezoeken

Categorie: Lifestyle
Tech events 2019

2019 belooft een indrukwekkend jaar te worden. De ontwikkelingen op het gebied van AI, VR, Blockchain en Big Data gaan harder dan ooit. Gelukkig zijn er genoeg beurzen waarop we deze ontwikkelingen kunnen volgen en bewonderen. Wij hebben de meest interessante beurzen voor je op een rijtje gezet.

The big four

In de RAI in Amsterdam vindt op 19 en 20 juni een van de grootste Tech events van Europa plaats. Alle hallen zijn hiervoor gevuld en onderverdeeld in 4 categorieën.

In welk aspect van de technologische ontwikkelingen je ook geïnteresseerd bent, er zit vast iets voor je bij. Twee dagen lang zijn er sprekers vanuit heel Europa, die vertellen over hun expertise. De topics die op dit event behandeld worden zijn eindeloos. Een greep uit de verzameling is: Deeplearning, Virtual Assistants, Chatbots,  Cryptocurrency, Financial Services, Smart Transport & Cities, Privacy & Security, Data Intelligence. Wil je hierbij zijn? Vanaf 1 maart begint de kaartverkoop.

Alles over de future

En andere grote naam op het gebied van Tech events is: Future Tech 2019 [the Microsoft developer conference]. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een conferentie voor developers, architects en experts om zich te verdiepen in onderwerpen rondom .NET-technologieën zoals .NET Core, ASP.NET Core, Azure en anderen. Het doel van de conferentie is dan ook met name het delen van beschikbare kennis, ideeën en know-how over de nieuwste Microsoft-technieken. Ook hierbij ligt de focus op hot topics als VR & AR, IoT, Blockchain, AI en Security. Is dit echt iets voor jou? Het event is al op 13 maart dus koop je kaarten snel!

Robots & Chatbots

Wees er snel bij, want op 17 en 18 januari dit jaar vindt de vierde editie van The Unmanned Systems (TUS) Expo Europe 2019 plaats. Meer dan 2500 internationale bezoekers worden verwacht op dit evenement in Rotterdam. Het evenement bestaat uit tentoonstellingen, lezingen en side-events zoals live demonstraties. Na het bezoeken van dit evenement ben je helemaal op de hoogte van de laatste trends in onbemande systemen en Robotica.

Robotica op Tech events

Een event dat zich richt op één element uit die talloze ontwikkelingen is de Chatbot Conference. Dit jaar vindt op 25 april de tweede editie van dit evenement plaats. De eerste editie in 2018 bleek een groot succes, dus dat was reden genoeg om het in 2019 opnieuw te organiseren. Over het exacte programma van dit jaar is nog niets bekend maar in de omschrijving is te vinden dat zaken als Flow Design, Conversation Design, NLP, Content en Voice Interfaces aan bod zullen komen. Er zullen weer verschillende praktijkcases behandeld worden en uiteraard komen er interessante sprekers voor keynotes.

Bright Day

Ze noemen zichzelf hét Tech fest van Nederland: Bright Day. En dat beamen de 22.5000 bezoekers die in 2018 op dit evenement afkwamen zondermeer. Dat het event dit jaar weer plaats zal vinden is daarom zeker. De datum hiervan staat nog niet vast maar de kans is groot dat het weer in het najaar zal zijn. Omdat dit nog ver weg is, zit ook het programma nog niet volledig in elkaar maar op basis van Bright Day 2018 zijn de verwachtingen hoog.

Zo was er vorig jaar veel belangstelling voor de robots en de playground van RobotWise, er was een Game & Watch area waar tal van competities werden gehouden en natuurlijk was er ook uitgebreid aandacht voor de eSport competities. Op de robotafdeling waren zorgrobots en onderwaterrobots te bewonderen en als hoogtepunt was de meest menselijke robot ter wereld ‘Sophia’ aanwezig. Dit, in combinatie met nog talloze Smart Home oplossingen, futuristische voertuigen en VR-toepassingen, maakte dat Bright Day 2018 een groot succes was. Wil je er in 2019 ook bij zijn? Hou ze in de gaten voor het laatste nieuws.

Voor de codekloppers

Voor de developers onder ons zijn er natuurlijk ook evenementen die specifiek gericht zijn op de mogelijkheden van code in al deze technologische ontwikkelingen. Codemotion Amsterdam is de grootste Tech conferentie special voor software developers. Deze conferentie vindt plaats op 2 en 3 april in Amsterdam. Er worden zo’n 60 internationale sprekers verwacht die het gaan hebben over onder andere Game Development, Software Architecture en Machine Learning.

Code op Tech events

Voor software developers die liever naar een specifieker event gaan gericht op code waar zij zelf mee werken is er ook genoeg mogelijk. Zo is er een event speciaal voor React liefhebbers: React Amsterdam. Voor Front-end gebruikers is er Frontend Developer Love 2019. Daarnaast vindt op dezelfde data en locatie in Amsterdam ook Angular NL plaats en VueJS Amsterdam. Al deze evenementen staan te gebeuren in het komende voorjaar en tickets zijn nog beschikbaar.

To do 2019

Er is dus genoeg mogelijk aan conferenties en evenementen in 2019 voor zowel developers als hobby-techliefhebbers. Heb je een werkgever die het belangrijk vindt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen? Of wil je zelf graag bijhouden wat er zoal speelt in jouw vakgebied? Bezoek dit jaar dan zeker een van deze events.

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.