Toeristen rondleiden met Pokémon Go

Pokémon Go voor toeristen

Wie was er niet verslaafd aan: Pokémon Go. De makers van deze game hebben in 2016 al bewezen dat ze goed zijn. En niet zomaar goed. Ze wisten op een vernieuwende en spectaculaire manier een game te combineren met Augmented Reality waar iedereen onmiddellijk verslaafd aan raakte. Of dit altijd even positief was valt over te twisten, maar het geeft wel aan dat zo’n spel veel indruk maakt en dat mensen hier razend enthousiast van worden. Dus waarom zouden we dit spel en deze techniek niet inzetten voor een goed doel? Laten we zeggen: het verbeteren van toerisme.

Dat dacht de United Nations World Tourism Organization (UNWTO) ook. Zij vroegen de makers van Pokémon Go (Niantic) om hulp bij het ontwikkelen van mobiele spellen voor toeristen. Het zou gaan om spellen die op mobiele telefoons gespeeld kunnen worden en waarin gebruik gemaakt wordt van Augmented Reality. Dit betekent dat er, net als bij het spel Pokémon Go, virtuele objecten in camerabeelden geplaatst kunnen worden.

Volg de app en ontdek nieuwe plekken

Hoe de games er precies uit gaan zien is nog niet bekend. Wel is het doel van de samenwerking naar buiten gebracht, namelijk: ‘unieke campagnes maken die aansporen om de wereld te ontdekken en het bewustzijn over wereldwijde bestemmingen vergroten.’ Het gaat om games die de spelers ‘niet alleen nieuwe plekken laten ontdekken, maar ook de cultuur en schoonheid van de wereld om hen heen leert waarderen.’ De app zal op deze manier bijdragen aan UNWTO’s initiatief om duurzaam toerisme te promoten. Wanneer de apps naar buiten gebracht zullen worden is nog onbekend.

Wel is het zeker dat door de komst van deze apps het tijdperk van toeristen met een veel te grote landkaart voor hun neus echt verleden tijd is. Want waarom zou je nog op een 2D-kaart gaan speuren om te kijken hoe je moet lopen, terwijl je ook een 3D-spel aan kunt zetten die je door middel van virtuele objecten laat zien waar je heen kunt en hoe je er komt. The future is now.

Apps voor toerisme

Vond je dit artikel leuk? Geef Ilse van der Wal een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.