Vacatures plaatsen

Categorie: Personeel werven
vacature-plaatsen

Het aantal vacatures blijft toenemen en het is dan ook belangrijk dat je als werkgever zorgt dat je jouw ICT-vacatures plaatst op de plekken waar je potentiële kandidaten bereikt. Maar waar kun je allemaal vacatures plaatsen en hoe zorg je ervoor dat je bereik het grootst is, zodat je het meest uit je geplaatste vacature haalt? Wij helpen je op weg zodat jij snel de juiste werknemer hebt gevonden.

Waar kun je als werkgever een vacature plaatsen?

Op het moment dat je op zoek bent naar geschikt personeel heb je als werkgever de keuze uit verschillende mogelijkheden; je kunt je vacatures plaatsen in regionale kranten of dagbladen, maar je kunt je vacatures ook online plaatsen.

Een belangrijke afweging hierin is onder andere welke kanalen je doelgroep gebruikt. Tegenwoordig zoeken veel mensen die op zoek zijn naar een baan of aan het oriënteren zijn, online naar vacatures. Wanneer jij je vacatures op de juiste manier online plaatst, heeft dit als voordeel dat je bereik veel groter is. Ben je op zoek naar ICT-specialisten? Dan moet je zichtbaar zijn waar zij zijn.

Waar moet je op letten bij het online plaatsen van je vacature?

Maar op welke manier haal je alles uit een online geplaatste vacature? Bij een vacature online plaatsen kun je het beste rekening houden met twee punten: waar je de vacature online plaatst en de vacaturetekst.

Voordat je de vacature online plaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een wervende vacaturetekst schrijft. Gebruik altijd een duidelijke functietitel. Een hippe of grappige functietitel klinkt misschien leuk, maar dit zijn vaak niet de zoektermen die werkzoekenden tijdens hun zoektocht gebruiken.

De #1-tip in het schrijven van een goede vacaturetekst is: bedenk waar potentiële kandidaten op zoeken. Doe online research en bekijk welke functietitels worden gebruikt en let hierbij ook op synoniem, zo kun je een vacature voor developer bijvoorbeeld ook insteken op ontwikkelaar of programmeur. Dit zijn waarschijnlijk ook de zoektermen die werkzoekenden gebruiken in hun zoektocht naar een nieuwe baan. In dit artikel vind je tips hoe je een aantrekkelijke vacaturetekst schrijft.

Waar ga je de vacature plaatsen?

Je kunt de vacature natuurlijk online plaatsen op je eigen website of op een vacaturebank. In Nederland zijn verschillende vacaturebanken actief waarvan Indeed of Monsterboard twee van de grootste zijn. Naast de vacaturebank kun je jouw vacature ook online plaatsen bij LinkedIn of Facebook.

Gratis vacatures plaatsen op LinkedIn

Het is helaas niet mogelijk om gratis een vacature op LinkedIn te plaatsen. Wil je alsnog je ICT-vacature op LinkedIn onder de aandacht brengen? Je kunt ervoor kiezen om de vacature te delen in relevante groepen, op je bedrijfspagina of in een update. Zo profiteer je op LinkedIn alsnog van je eigen netwerk en het netwerk van anderen, maar heb je niet de kosten voor het plaatsen van je vacature.

Gratis een vacature plaatsen op Indeed of Monsterboard

Op verschillende vacaturebanken zoals Indeed en Monsterboard kun je gratis je vacature online plaatsen. Dit klinkt aantrekkelijk omdat het jou als werkgever niks kost. Het gratis plaatsen van je vacatures heeft als nadeel dat de vacatures niet de volledige aandacht krijgen die ze verdienen. De gratis vacatures worden onder de betaalde vacatures geplaatst. De kans dat je vacatures worden vervuld is hierdoor veel kleiner.

Vacatures sneller vervullen? Plaats je vacatures op JouwICTvacature

Naast het plaatsen van je vacatures op een vacaturebank, kun je ook kiezen om een samenwerking aan te gaan met JouwICTvacature. Hierdoor bereik je direct de juiste doelgroep en daarnaast heeft dit als voordeel dat het team van JouwICTvacature actief op zoek gaat naar geschikte kandidaten. Je hebt dus een grotere kans dat je vacatures sneller met de juiste kandidaat worden vervuld.

Het team van JouwICTvacature bestaat uit verschillende disciplines: resourcers, business developers en een volwaardige marketingafdeling. Samen gaan zij op zoek om de juiste kandidaten te vinden voor jouw openstaande vacature. Gedurende het hele selectieproces ondersteunt het team beide partijen en geeft waar nodig tips en adviezen.

Vacature plaatsen op Indeed, LinkedIn en Monsterboard

Wanneer je een samenwerking met JouwICTvacature aangaat, worden je vacatures online geplaatst op verschillende vacaturebanken. Je vacatures worden geplaatst op jouwICTvacature. Daarnaast plaatsen wij je vacatures op onder andere Indeed, LinkedIn en Monsterboard. Het plaatsen van je vacature op LinkedIn, Indeed of Monsterboard is gratis, hier vragen wij geen extra vergoeding voor.

Samenwerken met JouwICTvacature zorgt ervoor dat jouw vacatures een groot aantal potentiële ICT-kandidaten bereiken en je vacature sneller worden vervuld.

Wil je direct je vacature plaatsen bij JouwICTvacature? Bekijk hier direct alle informatie over vacatures plaatsen bij JouwICTvacature.

Vond je dit artikel leuk? Geef Redactie JouwICTvacature een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.

[Sassy_Social_Share]