Afsluiting sollicitatiebrief + voorbeelden

Categorie: Solliciteren
Auteur:
Afsluiting sollicitatiebrief voorbeelden

Het is allemaal niet niks, dat solliciteren. Eerst moet je al indruk met je cv maken, vervolgens nog een pakkende sollicitatiebrief of motivatiebrief schrijven en dan is het daarbij ook nog eens belangrijk dat je een goede afsluiting gebruikt anders heb je misschien wel al het harde werk voor niets gedaan. Maar wat is dan een goede afsluiting voor je sollicitatiebrief? Wij helpen je een handje.

Op zoek naar nieuwe baan in de ICT?

Upload je cv bij JouwICTvacature.nl. Upload je cv. Zodra we een passende ICT-vacature voor je hebben, neemt een consultant contact met je op.

Veelvoorkomende afsluiting sollicitatiebrief formeel

Meestal wordt de afsluiting van een sollicitatiebrief gebruikt om nog eens te benadrukken dat je enthousiast bent én dat je bereid bent om de brief of je cv in een persoonlijk gesprek toe te lichten. De toon die hierbij gebruikt wordt is vaak enthousiast, gemotiveerd en het liefst ook vriendelijk. De zinnen die het meest gebruikt worden voor de afsluiting van een sollicitatiebrief zijn:

– Vanzelfsprekend ben ik bereid om mijn ervaringen in een gesprek toe te lichten. Een uitnodiging daartoe zie ik dan ook met belangstelling tegemoet.

– Wilt u meer weten over mijn motivatie en kwaliteiten? Ik kom ze graag in een kennismakingsgesprek toelichten. Een uitnodiging hiervoor zie ik met plezier tegemoet.

– Voor meer informatie over mijn ervaring en werkzaamheden verwijs ik u graag naar mijn cv. Vanzelfsprekend ben ik bereid het een en ander in een gesprek nader toe te lichten.

Deze voorbeelden zijn vrij zakelijk en neutraal en daarom ook heel veilig. Er is dan ook niet veel op aan te merken, behalve misschien dat deze zinnen er niet direct uitspringen. Maar in een nette brief kun je simpelweg niet heel veel kanten op, daarom zijn bovenstaande zinnen zeer geschikt als afsluiting van een sollicitatiebrief.

Veelvoorkomende afsluiting sollicitatiebrief informeel

Als je bij een jonge startup solliciteert mag het vaak wel iets informeler, dus zou je ook kunnen gaan voor een wat meer persoonlijke slotzin in je sollicitatiebrief. Uit een vacature of website blijkt dan vaak al wel dat het gaat om een organisatie met een meer informele bedrijfscultuur. In dat geval kun je dan ook een iets minder officiële afsluiting gebruiken in je sollicitatiebrief. Je kunt er dan voor kiezen om geen ‘u’ te gebruiken en jezelf iets nadrukkelijker uit te nodigen.

– Ik hoop dat ik een duidelijk beeld heb geschetst van mijn enthousiasme voor [functie]. Zo niet, dan kom ik graag een keertje langs om dit nog beter toe te lichten.

– Ik kom graag bij jullie langs voor een gesprek waarin ik mijn enthousiasme over deze baan verder kan toelichten.

– Meer weten over mij en mijn motivatie voor het werken bij jullie bedrijf? Neem dan contact met me op, dan kom ik zo snel mogelijk langs om eens kennis te maken.

Deze voorbeelden zijn iets minder zakelijk dan de voorbeelden hierboven, maar nog steeds kunnen ze prima door de beugel. Mits je zeker weet dat het bedrijf waarbij je solliciteert niet erg conventioneel is.

Afsluitende zin sollicitatiebrief

Veelvoorkomende afsluiting open sollicitatiebrief

In het geval van een open sollicitatie gaat het net een beetje anders. Omdat je niet reageert op een openstaande vacature weet je ook niets over of en wanneer er contact met je opgenomen gaat worden. Je kunt daarom beter zelf het initiatief hiervoor nemen en dat ook aangeven in de afsluiting van je sollicitatiebrief. Kies dan bijvoorbeeld voor een afsluiting als:

– Ik wil mijn motivatie en ervaring graag met u bespreken. Ik zal daarom binnen twee weken contact met u opnemen om te kijken of daar een mogelijkheid toe is.

– Ik neem eind van de week contact met u op om te bepalen of het mogelijk is om een afspraak te maken. Ik kan dan ook eventuele vragen beantwoorden.

Je geeft dan ook aan dat je enthousiast bent en dat je bereid bent om toelichting te geven. Daarbij laat je ook nog eens zien dat je initiatief neemt. Je vraagt ze niet of ze jou willen bellen, maar laat weten dat jij contact zal opnemen zodat je direct te horen krijgt of ze wel of niet geïnteresseerd zijn.

Ongepaste afsluiting sollicitatiebrief zinnen

Wanneer je probeert om een meer originele afsluiting voor je sollicitatiebrief te bedenken is het zaak om op te passen dat je geen verkeerde indruk wekt. Het kán goed uitpakken om een minder standaard zin te gebruiken, maar omdat de lezers jou nog niet kennen bestaat ook het gevaar dat je snel te onzeker of juist te arrogant overkomt. Onderstaande voorbeelden zijn bijvoorbeeld niet gepast.

– U ziet dat mijn cv compleet voldoet aan alle functie-eisen. Ik vertrouw er dan ook op dat u mij uitnodigt voor een nadere kennismaking.

– Hopelijk heeft u nu een duidelijk beeld van mij en mijn motivatie en verkiest u mij boven de andere sollicitanten. Met spanning wacht ik uw reactie af.

– Mocht u denken dat ik geschikt ben voor de functie, dan ben ik bereid om mijn sollicitatiebrief mondeling toe te lichten.

Je voelt waarschijnlijk al wel aan dat je jezelf met dit soort zinnen niet heel goed op de kaart zet. Dan kun je nog zo’n goede brief hebben geschreven, maar als je te zelfverzekerd of juist te onzeker eindigt zal dat hoogstwaarschijnlijk het meest blijven hangen bij de lezer. Als je twijfelt of iets wel of niet geschikt is, kun je daarom maar beter de veilige weg kiezen en voor een iets meer standaard zin gaan.

Afsluitende zin sollicitatiebrief

De afsluitende groet voor je slot sollicitatiebrief

Na de slotzin volgt er nog een afsluitende groet. Hierin heb je al een stuk minder te kiezen, ervan uitgaande dan je zelf wel begrijpt dat ‘houdoe’ en ‘moi’ geen opties zijn. De meest gebruikte groet, en eigenlijk ook de meest geschikte, is ‘met vriendelijke groet’. Dit is een nette, maar toch sympathieke groet. Veel zakelijker dan dit hoeft het bij de meeste bedrijven niet, misschien met uitzondering van een advocatenkantoor. Variaties op ‘met vriendelijke groet’ komen ook voor, maar zijn minder gebruikelijk, dus het advies is om het bij de standaardvorm te laten.

Een goede afsluiting is het halve werk

Als je een krachtige brief hebt geschreven en een passende afsluiting gebruikt, is er niets meer wat je nog kan doen. Je hebt jezelf dan zo goed mogelijk gepresenteerd en daarna kun je eigenlijk alleen maar afwachten of jouw cv en brief genoeg aanspreekt.

Ben je klaar om te solliciteren? Neem dan een kijkje bij onze vacatures. We hebben dagelijks nieuwe vacatures bij meer dan 200 verschillende werkgevers.

Vond je dit artikel leuk? Geef een applausje.

Laat zien wat je van dit artikel vond, dit geeft motivatie om meer van zulke artikelen als deze te schrijven.

[Sassy_Social_Share]